021 9330 021 9282

Cargus & impactul asupra mediului


                           DEZVOLTAREA DURABILĂ ESTE OBIECTIVUL NOSTRU PENTRU 2025

Ne simțim responsabili pentru impactul nostru asupra mediului, de aceea una dintre principalele inițiative pe care o punem înainte de Cargus este dezvoltarea durabilă, ținând cont de următoarele:

Până în 2025, vrem să reducem emisiile de CO2 per colet cu 30% și alocăm fonduri și investiții pentru a ne îndeplini acest obiectiv.

Eforturile noastre vizează orașele cu cel mai ridicat nivel de poluare și densitate a populației.

Dorim să devenim un partener cheie pentru orașe și clienți pentru ca România să devină, prin eforturile noastre comune, un loc mai bun și cu siguranță mai curat, deoarece generațiile viitoare merită!

Jaroslaw Śliwa, CEO of Cargus

Principalele noastre inițiative


Fiind unul dintre liderii de pe piața serviciilor logistice din România, Cargus, la nivelul întregii companii, încearcă să își reducă impactul asupra mediului pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a comunității.
Pentru aceasta, am decis să implementăm inițiative de reducere a emisiilor și soluții de curierat inovatoare, în fiecare zonă de activitate. A reduce amprenta de carbon a fiecărei expediții pe care o livrăm este unul dintre obiectivele noastre.

Cum dorim să obținem acest lucru?


Expedieri de colete cu emisii neutre de carbon

Deja din etapa de creare a ofertei, facem un efort activ de a ne asigura că toate serviciile noastre de transport protejează mediul. Din acest motiv, promovăm forme alternative și eficiente din punct de vedere al costurilor de expediții sau trimiteri poștale care reduc consumul de energie și combustibil al curierilor noștri.
De asemenea, adăugăm o suprataxă opțională la oferta noastră pentru toți transportatorii la fiecare colet, dacă doresc să ne ajute în toate activitățile noastre și împreună să susținem efortul pentru planetă. Fondurile colectate îi vor permite companiei Cargus să susțină inițiativele verzi ale fundațiilor externe și comunităților urbane din România. Subvenționăm în întregime partenerii să aloce suprataxe de colectare în sprijinul mediului. 

Flotă cu emisii scăzute și program alternativ de expediții la Ship&Go

Creșterea cu până la 75% a flotei cu autovehicule cu normă de poluare Euro 5 și testarea de autovehicule alternative cu emisii scăzute în orașele mari din România. Creșterea numărului de expedieri cu livrarea mai multor colete și preluare la locații alternative, cum ar fi centrele Ship&Go, pentru reducerea emisiilor de carbon. 

Program de activități de CSR

Suntem vecini și trăim unii alături de ceilalți și promovăm în rândul angajaților și asociaților noștri o abordare responsabilă în ceea ce privește consumul de resurse naturale, precum lumină, electricitate sau apă nu doar în punctele noastre de lucru ci și acasă.
În plus, promovăm activ și susținem toate inițiativele echipei Cargus care contribuie la creșterea eficienței și consumul resurselor pe care le utilizăm pentru a asigura logistică de expediere la cel mai ridicat nivel în România și în străinătate în fiecare zi.